Berisha o iskustvu u Mostaru: Gađali su nas kamenicama, žele da u gradu postoji samo jedan klub

Bivši igrač Veleža

Berisha o iskustvu u Mostaru: Gađali su nas kamenicama, žele da u gradu postoji samo jedan klub

Edmir Škorić

Valmir Berisha je početkom 2019. godine potpisao za FK Velež.

Stigao je iz norveškog Aalesunda kako bi pomogao Rođenima u toj sezoni da izbore Premijer ligu BiH.

U podcastu za "Lundh" Berisha je govorio o svom iskustvu u Mostaru i prisjetio se "ludih navijača".

"Da, došao sam u pravi nogometni grad. Tamo je bila prava nogometna groznica. Potpuno su ludi za nogometom, cijeli grad. Svake utakmice su tribine bile krcate. Kad sam otišao tamo, bili smo u drugoj ligi, ali u osnovi smo bili spremni za najvišu ligu. Pritisak koji je bio na terenu i van njega bio je potpuno bolestan. Mogli smo izgubiti pet utakmica, ali nije bio problem, ipak smo bili spremni za prvu ligu. Ali čim smo odigrali slabo, navijači su došli na trening kako bi razgovarali s nama. Bio je to potpuno lud pritisak. Bilo je to ludo iskustvo", ispričao je Berisha.

Da li se plašio?

"Ne baš... Mislim, od osobe do osobe, ali ja sam uživao u tom pritisku".

Oglasi

Ispričao je i o rivalstvu Veleža i Zrinjskog.

"Tamo je bio rat iznmeđu muslimana i nemuslimana i to ima veze s nacionalnošću, ali mislim da navijači ne razmišljaju toliko o tome. Žele da u gradu postoji samo jedan klub. Igrali smo derbi u gostima protiv Zrinjskog, izgubili smo 1:0. U autobusu su nas gađali kamenicama. Ljudi nam nisu dali da se vozimo, psovali su nam i prijetili. Trener je došao do mene u autobusu i rekao mi da ću biti siguran ida ću se na treninge voziti taksijem. Prijetili su mi da ne smijem izaći u grad, kao i niko od igrača jer smo izgubili utakmicu od gradskog rivala".

"Istina je da sam se tada uplašio, to su bili pravi huligani. Nije njih briga jeste li nogometaš ili ne".

Da li je nekada sam učestvovao u nekoj tučnjavi s navijačima? "Ne, srećom nisam", poručuje.

Govorio je o namještenim mečevima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nisu mi ništa ponudili, ali vidio sam... Sada postoje oklade na kornere i penale, tačne rezultate... Na jednoj utakmici, ne bih spominjao kojoj, bilo je 10 kornera u roku od 10 minuta. Bio je to sjajni veznjak koji je sve lopte slao u korner. Poslije smo razgovarali u autobusu i onda su se samo nasmijali, slegnuli ramenima. Shvatio sam da je to normalna stvar. To je veliki razlog zašto sam želio da odem. OK, igrate u lijepom klubu, ali ne želite biti u takvoj ligi. Ja lično nikada nisam dobio nikakvu ponudu za namještanje mečeva", dodao je Berisha u podcastu.

Berisha je trenutno slobodan igrač, a prošle sezone igrao je u Rumuniji za Chindiju. Bio je u Norveškoj, na Islandu, u Nizozemskoj, Italiji, Grčkoj, Švedskoj...

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Hahahaha toliko o poštenju veleza
5 12
Objektivnost
Ima Velež materijala da ga tuži za klevetu.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi