Remi Tuzle City i Veleža

Oba pogotka viđena u drugom poluvremenu

Remi Tuzle City i Veleža

S. Mlaćo
Na pripremnoj bazi Kupres danas su snage odmjerili bh. premijerligaši Tuzla City i Velež.

Na kraju je završilo 1:1, a oba pogotka viđena su u drugom poluvremenu.

Prvo poluvrijeme nije donijelo baš puno uzbuđenja, a vrijedi izdvojiti sjajnu priliku za Tuzlake koji nije iskoristio Džafić, te stativu Brandao na drugoj strani.

Samo što je počeo drugi dio Tuzla City dolazi do vodstva. Mehanović je dobro prošao po strani, neko od igrača Veleža igrao je rukom, a Mišić je bio siguran sa 11 metara.

U nastavku dosta izmjena, Velež je pokušavao do izjednačenja, dva puta je zaprijetio Radovac, te jednom Zajmović, no izostala je realizacija.

U 79. minuti sjajna šansa za Rođene, mladi Zubanović šutira, ali Brajlović na golu je bio sjajan.

Oglasi

Ipak, par minuta kasnije Velež stiže do izjednačenja. Jak i precizan udarac Zubanovića koji je ovaj put bio pogodio. Velež je mogao do preokreta u posljednjim sekundama, ponovo je u prilici bio agilni Zubanović, ali nije iskoristio izglednu šansu i ostalo je 1:1.

Rezultat je definitivno bio u drugom planu za oba trenera, a vrijedi izdvojiti da su kod Veleža zbog predostrožnosti meč propustili Zvonić, Georgijević i Vehabović, dok će se radu sa ekipom uskoro priključiti Dejanović, Cvijanović i Anđušić.

Prijateljski meč:

FK Tuzla City – FK Velež 1:1

FK Tuzla City:  Fejzić, Alić, Mehidić, Nukić, Guilty, Džafić, Mujkić, Ubiparip, Mešinović, Krpić, Ibrahimkadić. Još su igrali: Brajlović, Halilović, Šukilović, Duraković, Đerić, Doffo, Ricardo, Nargalić, Mehmedović, Mehanović, Mišić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež: Bogdanović, Ovčina, Isić, Zeljković, Dario, Radovac, Pršeš, Hasanović, Ćosić, Brandao, Zajmović.

 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

velez mo
Prezadovoljan,jos kad nam se vrate Cvija,Nemanja,Zvona,Edo bicemo pravo jaki,igramo evropski,Tuzla se nije vidila,a kotiraju kao ozbiljna ekipa
15 8
enko
Brazuka,nemoj tako sa tatom da razgovaras.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi