Berlusconi 'odriješio kesu' za bolnice u Lombardiji
Foto: EPA

Bivši predsjednik Milana

Berlusconi 'odriješio kesu' za bolnice u Lombardiji

Nekadašnji gazda Milana Silvio Berlusconi uključio se u akciju pomoći oboljelim od koronavirusa.

Poznato je kako je pokrajina Lombardija u Italiji najteže zahvaćena epidemijom koronavirusa, a kako bi se osigurali dodatni kreveti za intenzivnu skrb neophodna je bila pomoć.

Na kraju ju je, kako prenose italijanski mediji, pružio 83-godišnji milijarder Silvio Berlusconi koji je regiji Lombardija donirao deset miliona eura potrebnih za opremu odjela intenzivne skrbi s 300 kreveta.

Italija je inače po broju zaraženih i umrlih vodeća u Evropi. Preko 2.100 ljudi je umrlo nakon zaraze sa koronavirusom, dok se 1.851 nalazi na intenzivnoj njezi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dok se situacija ne smiri iz Lombardije je otišao i sam Berlusconi koji je 'našao mir' u mjestu Chateauneuf-Grasse na jugoistoku Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi