Berlusconi okuplja "staru raju": Na klupi Monze nekadašnji trener Milana
(Foto: EPA) Cristian Brocchi je karijeru počeo u omladinskom pogodnu Milana, a član prvog tima je bio u dva navrata - od 1994. do 1998., te od 2001. do 2008. godine. Prvi tim Rossonera je kao trener vodio 2016. godine.

Brocchi preuzeo trećeligaša

Berlusconi okuplja "staru raju": Na klupi Monze nekadašnji trener Milana

Nekadašnji vlasnik Milana i bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi je od kraja septembra ponovo "gazda" jednog fudbalskog kluba.

Berslusconi je tada finalizirao kupovinu italijanskog trećeligaša Monze, a njemu se u novom projektu odmah pridružio i Adriano Galliani, dugogodišnja desna ruka iz slavnih dana Milana.

Sada je Berlusconi u Monzu doveo još jednog starog poznanika sa San Sira, Cristiana Brocchija.

Naime, Marco Zaffaroni je dobio otkaz na klupi Monze nakon što u pet utakmica Serije C nije uspio ekipu odvesti niti do jednog trijumfa, pa je na njegovo mjesto danas zvanično stigao Brocchi, nekadašnji trener Milana.

Inače, 42-godišnji Brocchi je i kao igrač dugo godina bio član Milana u kojem je i počeo karijeru. Trenersku karijeru je počeo u omladinskom pogonu Rossonera, dok je prvi tom vodio krajem sezone 2015/2016. godine. Kao šef struke je radio i u Bresciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi