Silvio Belrusconi je od danas ponovo gazda

Bivši vlasnik Milana kupio italijanskog trećeligaša

Silvio Belrusconi je od danas ponovo gazda · Zvanično

Silvio Berlusconi, nekadašnji predsjednik Milana i bivši premijer Italije je od danas ponovo vlasnik jednog fudbalskog kluba.

Već ranije je sve bilo dogovoreno, a danas je italijanski trećeligaš Monza zvanično saopštio da je Silvio Berlusconi novi većinski vlasnik ovog kluba.

Berlusconijeva kupovina Monze je ozvanična dan prije njegovog 82. rođendana, dok će mu se u ovom klubu pridružiti i dugogodišnja "desna ruka" Adriano Galliani koji je postavljen na poziciju izvršnog direktora.

""Finivest SpA (holding kompanija u vlasništvu porodice Berlusconi) je danas finalizovala stopostotnu akviziciju SS Monza 1912", saopšteno je iz kluba.

Podsjetimo, Silvio Berluscvoni je bio vlasnik Milana 31 godinu prije nego što ga je 2017. prodao. Dok je Berlusconi bio vlasnik Galliani je bio direktor kluba, a Rossoneri su pod njihovim vodstvom osvojili osam titula u Seriji A i pet puta bili prvaci Evrope.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Galliani je nakon vijesti o imenovanju na poziciju izvršnog direktora Monze istakao da ovim potezom nije izdao Milan već da se vratio tamo gdje je sve i počelo. Inače, Galliani je rođen u Monzi, a imao je udio u vlasništvu istoimenog kluba prije nego što je udružio snage sa Berlusconijem.

Dojučerašnji prvi čovjek Monze Nicola Colombo ostaje u klubu, ali na poziciji predsjednika Upravnog odbora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi