Silvio Berlusconi vraća Kaku iz penzije?

Brazilac u trećoj ligi?

Silvio Berlusconi vraća Kaku iz penzije?

Silvio Berlusconi je prije dva dana ponovo postao "gazda" jednog fudbalskog kluba, nakon što je zvanično završio proces kupovine italijanskog trećeligaša Monze.

Nekadašnji premijer Italije i vlasnik Milana je sa sobom u Monzu poveo i svoju dugogodišnju desnu ruku - bivšeg izvršnog direktora Rossonera Adriana Gallianija.

Osim, Gallianija u Monzu bi moglo još jedno dobro poznato lice iz vremena Berlusconijeve vladavine Milanom. Naime, prema pisanju italijanskih medija, Berlusconi nudi nekadašnjem igraču Milana Kaki da se vrati iz penzije i zaigra za njegovu Monzu.

Navodno 36-godišnji Kaka ima ponudu od Berlusconija da nakon igračke epizode u Monzi dobije i neku od funkcija u klubu. Špekuliše se da Kaka ozbiljno razmišlja o ovoj ponudi i ponovnom udruživanju snaga sa nekadašnjim "šefom".

Kaka je svoju karijeru zvanično završio prošle godine, a za Milan je igrao u dva navrata, od 2003. do 2009., te od 2013. do 2014. godine.

Podsjetimo, Silvio Berluscvoni je bio vlasnik Milana 31 godinu prije nego što ga je 2017. prodao. Dok je Berlusconi bio vlasnik Galliani je bio direktor kluba, a Rossoneri su pod njihovim vodstvom osvojili osam titula u Seriji A i pet puta bili prvaci Evrope.

Top Komentari

Mr.Balboa
To je reci kada se ne zaborave najbolji igraci...Definitivno Kaka zasluzuje ovakav status....
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi