Juventus želi zadržati Bernardeschija, ali i platu mu smanjiti
FOTO - EPA

Pregovori u toku

Juventus želi zadržati Bernardeschija, ali i platu mu smanjiti

A. Beganović

Veznjaku Juventusa i talijanske reprezentacije, Federiciju Bernardeschiju na kraju sezone ističe ugovor sa Starom damom.

Međutim, postoji mogućnost da pomenuti fudbaler i u budućnosti nastupa za Juventus ukoliko prihvati ponudu Stare dame za produženje saradnje.

Talijanski mediji pišu da je Juventus spreman Bernardeschiju ponuditi novi ugovor na četiri godine, ali sa primanjima nižim za 30 posto.

Ali, pregovori ne idu u dobrom smjeru jer talijanski reprezentativac nije zadovoljan ponudom, pa sa svojim agentom pokušava vodu okrenuti na svoj mlin, odnosno želi da Juventus poboljša uslove za potpisivanje novog ugovora.

Ovu situaciju prate mnogobrojni klubovi koji se nadaju da Juventus i Bernardeschi neće postići dogovor, pa će ga u ljetnom prelaznom roku moći angažovati bez plaćanja obeštećenja.

Bernardeschi "nogirao" Raiolu

Oglasi

Desilo se nešto neočekivano u fudbalskim krugovima. Naime, po mnogima najuticajniji fudbalski agent Mino Raiola "nogiran" je od Federicia Bernandeshija.

Ovu informaciju potvrdio je novi agent talijanskog reprezentativca Federicio Pastorella.

"Ponosan sam što mogu objaviti da je Federico Bernardeschi potpisao ugovor s P&P Sport Managementom! To se trebalo dogoditi malo ranije, ali za nešto dobro treba strpljenje", napisao je agent na svom Instagramu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Bernardeschi je seniorsku karijeru počeo u Fiorentini, a 2017. godine je stigao u redove Stare dame. Kao igrač Fiorentine u sezoni 2013/2014 kao posuđen igrač je nastupao za Crotone.

Ugovor sa Juventusom ističe mu na kraju ove sezone. Za Staru damu je ukupno odigrao 161 utakmica uz učinak od 10 pogodaka i 20 asistencija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Marco_Materazzi
Da je srece da bernardeski potpise
1 3
irnes4
Samo po džepu udarati zbog losih igara ,a dybali isto tako smanjiti
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi