Juventus prelako do pobjede na najlakšem gostovanju u sezoni

Stara dama sigurna

Juventus prelako do pobjede na najlakšem gostovanju u sezoni

E. Škorić

Nogometaši Juventusa večeras su u okviru 15. kola italijanske Serije A pobijedili Salernitanu s 2:0.

Juventus igra dosta promjenljivo ove sezone, no najtrofejniji italijanski klub jednostavno nije sebi mogao dozvoliti kiks na gostovanju kod Salernitane, od koje je objektivno mnogo, mnogo jači.

Gosti iz Torina nisu pretjerano oduševili, no svejedno su bili puno bolji rival i na kraju s dva gola došli do rutinske pobjede.

Vodeći gol postigao je Paulo Dybala u 21. minuti, sjajnim udarcem nakon duplog pasa sa Kuluševskim, a u 28. minuti VAR je poništio gol Chiellinija.

Salernitana nije imala puno šansi, no sjajnu je propustio Luca Ranieri u 59. minuti, kada je iz čiste pozicije dobro šutira, ali je stativa spasila goste iz Torina.

Juventusu je samo ostalo da ovjeri pobjedu, a dogodilo se to u 70. minuti. Nakon lijepe akcije, Alvaro Morata iz neposredne blizine lagano pogađa za 2:0. U zadnjim sekundama Morata je izborio penal, ali se Dybala obrukao i promašio cijeli gol.

Juventusu je ovo bila sedma pobjeda u sezoni i sada je sa 24 boda stigao na sedmo mjesto, mada je i dalje na minus 11 od vodećeg Napolija, koji ima i utakmicu manje. Salernitana je sa osam bodova zakovana za dno.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U drugoj večeras odigranoj utakmici u terminu od 20:45 sati Verona i Cagliari su remizirali rezultatom 0:0. Ranije danas Atalanta je razbila Veneziju s 4:0, dok je Fiorentina s 3:1 bila bolja od Sampdorije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ThrillerHz
A to sto je Milan Djuric usao s klupe, nigdje u clanku niste napisali, al nek nas obavijestavate o srpskim i hrvatskim poluigracima svaki dan
6 0
Ende
Igrace i slijedece gmsezone jedni protiv drugih... u seriji B
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi