Bernardo Silva je izabrao Barcelonu, ali klub mora ispuniti jednu stvar kako bi ga doveo

Portugalac želi u Španiju

Bernardo Silva je izabrao Barcelonu, ali klub mora ispuniti jednu stvar kako bi ga doveo

Eldar Ganibegović

Nedavno je objavljeno kako je Bernardo Silva za naredni klub odabrao Barcelonu. No, katalonski klub će morati ispuniti jedan uslov ako ga želi u svojim redovima.

Prema riječima novinara Ferrana Correasa, Bernardo Silva je "lud" da igra u dresu Barcelone i želi preći na Camp Nou.

Ugovor s Manchester Cityjem Bernardo Silva ima do ljeta 2026. godine, no čini se da se zasitio igranja na Etihadu i želi novi izazov u karijeri. Jasno, igrajući za Barcelonu bio bi bliže i rodnom Lisabonu.

Tako je Bernardo Silva rekao "ne" arapskim parama. Manchester City, čiji su vlasnici Arapi, želi da ga zadrži, a PSG, čiji su vlasnici također Arapi, žele da ga dovedu i nema sumnje da i jedni i drugi mogu da mu daju više novca nego Barcelona.

No, da bi ga Barcelona dovela u svoje redove (bio je glavna meta i prošlog ljeta), morat će da ispuni jedan jako važan uslov.

Kako kažu iz Cadene SER, da bi dovela Bernarda Silvu, Barcelona je dužna da proda Frenkieja de Jonga. Isti izvor piše da će Katalonci ovim potezom napraviti mjesta za Portugalca u veznom redu i dobiti novac od prodaje nizozemskog fudbalera.

Oglasi

Trenutno, na poziciji centralnog i ofanzivnog veznog, Barcelona ima, osim Frenkiea de Jonga, Gavija (19 godina), Pedrija (21 godinu), Ilkaya Gundogana (33 godine) i Fermina Lopeza (20 godina).

Uz najavu da će Xavi od naredne sezone ostati na trenerskoj klupi Barselone, očekuje se da će Pedri i Gavi biti stalni starteri u veznom redu, tako da je ostalo još samo nekoliko pozicija u polju gdje bi Silva mogao igrati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bernardo Silva je dijete Benfice. Prije prelaska u Manchester City još je igrao za Monaco. Za reprezentaciju Portugala je na 88 nastupa postigao 11 golova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi