Bešagić i Popović za pobjedu NK Metalleghe protiv FK Igman

Jajčani slavili treću pobjedu u Ljubuškom

Bešagić i Popović za pobjedu NK Metalleghe protiv FK Igman

S. Mlaćo

Nogometaši Metalleghea u svojoj trećoj pripremnoj utakmici u Ljubuškom upisali su pobjedu. Na Babovcu su Jajčani savladali Igman 2:1.

Poveli su gosti u 30. minuti autogolom Gorana Popovića, ali su Kraljevi nakon pet minuta stigli do poravnanja. Odličnu akciju Aljetića i Popovića u gol je majstorski pretvorio Armin Bešagić. U drugom dijelu nekoliko prilika na obje strane, a odlučujući pogodak postigao je Goran Popović udarcem glavom nakon ubačaja Gabrijela Popovića.

U sastavu Metalleghea cijelu utakmicu odigrao je i Deni Simeunović koji će ove polusezone biti stanovnik Jajca, a u drugom dijelu branio je Marko Sušac sa kojim je također dogovorena suradnja. Trener Jajčana Salim Duraković jučer nije mogao računati na prehlađenog Pljevljaka i lakše ozlijeđenog Mehića.

Naredni duel popularni Kraljevi iz Jajca igraju u subotu u Ljubuškom protiv drugoligaša Klisa, a nakon toga uslijediće povratak u Jajce. Generalni test zakazan je za 23.02.2019.godine. Protivnik će biti NK Travnik.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti