Bešagić: U dobroj smo formi, atmosfera je sjajna

Vezista Iskre za SportSport.ba

Bešagić: U dobroj smo formi, atmosfera je sjajna

S. Mlaćo

Nogometaši bugojanske Iskre nalaze se na korak do plasmana u Prvu ligu Federacije BiH.

Bugojanci su lideri Druge lige FBiH grupa Zapad, te nakon 22. odigrana kola imaju pet bodova prednosti nad Krajinom, odnosno šest nad Vitezom i Radnikom.

Sutra će na svom Jakliću ugostii devetoplasirano Bratstvo i eventualnom pobjedu napraviti korak bliže šampionskoj tituli. Mladi vezista Iskre Armin Bešagić nalazi se u sjajnoj formi, te definitivno iz kola u kolo opravdava povjerenje šefa struke Senida Kulaša.

"Mi svaku utakmicu idemo na pobjedu i da osvojimo tri boda. Igramo pred svojim navijačima gdje do sada imamo stopostotni učinak, a u prvom dijelu sezone sa Bratstvom smo odigrali neriješeno. U subotu idemo na pobjedu i mislim ako budemo igrali kao u prethodnim utakmicama, da nećemo imati problema", jasan je bio Bešagić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Povratak u Prvu ligu Federacie BiH jasan je cilj Bugojanaca od samog početka sezone. Vjeruju da im je tu i mjesto, s obzirom da se radi o klubu sa blistavom tradicijom, koji je nekada davno kao pobjednik izlazio iz duela sa Željezničarom, Sarajevom, Slobodom, Partizanom, Crvenom Zvezdom, Dinamom, Hajdukom...

"Nevjerovatan je osjećaj kada pomislim da bi mogli igrati Prvu ligu Federacije BiH. U svaku utakmicu mi ulazimo sa istim ciljem i to nas krasi. Kao što ste rekli, u dobroj smo formi, a atmosfera u svlačionici je sjajna. Misli da ako Bog da kada izborimo plasman u viši rang da će se dešavati pozitivne stvari u i oko kluba. Ovom prilikom želim u ime cijele ekipe da pozovem navijače, građane Bugojna da u subotu u 17 sati dođu na Jaklić i podrže nas u borbi za nova tri boda", kazao je vezista NK Iskra Bugojno Armin Bešagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi