Bešić objasnio zašto nije zamijenio dres sa Messijem

Intervju bh. fudbalera za engleske medije

Bešić objasnio zašto nije zamijenio dres sa Messijem

Endin Čaušević

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i fudbaler Evertona, Muhamed Bešić, za engleske medije izjavio je da je engleska liga najbolja na svijetu.

U intervjuu za "The Nacional" Bešić je otkrio nekoliko zanimljivih priča iz svoje karijere, a engleske medije zanimalo je najviše zbog čega Bešić nije želio zamijeniti dres sa najboljim igračem svijeta Lionelom Messijem.

"Za mene je bilo odlično iskustvo igrati protiv Messija. Zanima vas da li sam mijenjao dres s njim? Ne, ne, ja uvijek čuvam svoj dres i nikad ga ne mijenjam, jer igranje u dresu BiH za mene znači mnogo", rekao je Bešić.

Bh. fudbaler dodao je da je za njega engleska Premier liga najbolja na svijetu, te da mu se sviđa život u Engleskoj.

"Nakon Svjetskog prvenstva imao sam ponude klubova iz Engleske, Italije i Španije, ali sam rekao svom menadžeru da želim ići u Everton. Roberto Martinez je jedan od najvećih razloga zbog čega sam se odlučio za ovaj klub", dodao je Bešić.

Bešić je u Everton stigao iz Ferencvaroša za 4,5 miliona funti i brzo je postao ljubimac navijača na Goodisonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislim da me navijači vole jer sam borben i volim klizeće startove. Atmosfera je mnogo bolja nego u Mađarskoj i Njemačkoj i navijači dodatno daju motiv igračima", zaključio je Bešić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi