Bešić se preporodio u Middlesbroughu: Ovdje imam slobodu, hvala Pulisu
Muhamed Bešić je ove sezone odigrao devet utakmica za Middlesbrough u Championshipu, a njegov učinak je dva gola i dvije asistencije

Bh. reprezentativac igra sjajno na Riversideu

Bešić se preporodio u Middlesbroughu: Ovdje imam slobodu, hvala Pulisu

Nakon godina 'lutanja', Muhamed Bešić je napokon dočekao da u klubu uživa dobar status.

Za Bešića je prelazak u Middlesbrough bio najbolji potez koji je mogao povući, a za ponovni dolazak na Riverside je najzaslužniji Toni Pulis.

Bešić je proljetni dio prošle sezone proveo na posudbi u ovom klubu, a potom se vratio u Everton. Iako je ljetos izgledalo da će propasti njegov novi transfer u Middlesbrough, Bešić se ipak vratio i to na Pulisovo insistiranje.

"Pulis je uspio da me vrati u formu za ova dva mjeseca. Sada se osjećam spremno i mislim da sam u odličnoj formi. Sviđa mi se kako Pulis radi, ali i način na koji se ovdje igraju napad i odbrana", rekao je Bešić, te dodao:

"U Middlesbroughu konačno imam slobodu koju mi je dao Pulis i hvala mu na tome. To je presudilo da se vratim na novu posudbu".

Muhamed Bešić je ove sezone odigrao devet utakmica za Middlesbrough u Championshipu, a njegov učinak je dva gola i dvije asistencije. Sa svojim klubom zauzima prvo mjesto na tabeli i na dobrom je putu da izbori povratak u Premier ligu.

Treba dodati da je Bešić na posudbi u Middlesbroughu do jula sljedeće godine, a da je ugovorom za Everton vezan do 2021.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi