Bešić slomio ruku, sutra u Berlinu na dodatnim pregledima

Mađari preporučuju operaciju

Bešić slomio ruku, sutra u Berlinu na dodatnim pregledima

Adnan Beganović

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine će početkom narednog mjeseca odigrati dva susreta i to prijateljski sa Srbijom, te kvalifikacioni sa Albanijom, a mladi Zmajevi bi u ove duele mogli ući jako oslabljeni.

Naime, jedan od najboljih naših mladih fudbalera, Muhamed Bešić, u jučerašnjem susretu njegovog Ferencvarosa i Debrecena, slomio je ruku.

SportSport.ba kontaktirao je Bešića, koji nam je potvrdio tačnost ovih informacija.

"Istina je, slomio sam ruku, a da stvar bude gora radi se o istoj ruci koju sam povrijedio i prije dvije godine. Danas sam bio u Budimpešti i mađarski doktori tvrde da mi je pukao i šaraf koji imam u ruci. Doista su bolovi neizdrživi, a sutra putujem za Berlin na još jedan dodatni pregled nakon kojeg ću znati šta i kako dalje. Mađarski doktori preporučuju hitnu operaciju, no vidjet ćemo šta će mi reći u Berlinu", za naš portal je izjavio Bešić.

Dolaskom u Ferencvaros mladi bh. reprezentativac je napravio sjajan potez. Standardan je u ovoj mađarskoj momčadi, navijači ga vole, a njegove dobre igre nisu ostale nezapažene, pa već sada ima nekoliko ponuda.

"Ovdje mi je sjajno, igram standardno i prema izvještajima mađarskih medija dosta dobro, no ja želim mnogo više. Imam već sada nekoliko ponuda, ali još uvijek nije stigla ona koja me stoposto zadovoljava, pa ću još malo sačekati. Nigdje mi se ne žuri, iza mene je jako dobra sezona. Ambiciozan sam i želim napredovati", dodao je Bešić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Odmah nakon razgovora sa Bešićem kontaktirali smo i selektora naše mlade reprezentacije, Vladu Jagodića.

"Nije dobro, ako nakon Zolotića ostanemo i bez Bešića, onda ćemo baš biti hendikepirani. Vidjet ćemo šta će reći doktori u Berlinu. Sigurno je da će nam nedostajati Bešić, ali takav je fudbal. Imamo dovoljno igrača i njegov eventualni izostanak ćemo nekako morati nadoknaditi", istakao je Jagodić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.