Bešić tražena roba, u Everton stiže nova ponuda

Igra odlično u Engleskoj

Bešić tražena roba, u Everton stiže nova ponuda

Engleski drugoligaš Middlesbrough želi otkupiti ugovor našeg Muhameda Bešića, javljaju britanski mediji.

Bešić (26) je na Riverside stigao na posudbu nakon što je postalo jasno kako u Evertonu na njega ne računaju. U Middlesbroughu igra kao preporođen, riječi hvale na njegove igre imaju doslovno svi, što nije promaklo ni pojedinim klubovima koji su voljni da ga naljeto dovedu u svoje redove.

Ipak, kako pišu britanski mediji, skrštenih ruku neće sjediti ni u Middlesbroughu čiji su čelnici voljni da od Evertona otkupe Bešićev ugovor imajući u vidu kakav status uživa u klubu. Cijeli posao će svakako ovisiti i od rezultata koji Middlesbrough ostvari u ovoj sezoni, odnosno hoće li izboriti promociju u Premier ligu, što, barem zasad, ne djeluje nemoguće.

Na Otoku ističu kako je Middlesbroughov trener Tony Pulis uspio izvući maksimum iz našeg fudbalera, koji je u aktuelnoj sezoni na terenu proveo više od 2000 minuta u 34 odigrane utakmice. Na svom kontu ima dva pogotka uz dvije asistencije.

Špekuliše se također kako Everton za Bešićev ugovor neće tražiti više od devet miliona funti.

Za usluge ovog standardnog reprezentativca Bosne i Hercegovine se, između ostalog, interesuju još turski velikani Fenerbahče i Bešiktaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi