Bešića žele ljuti gradski rivali!
Petogodišnjoj avanturi Bešića na Ostvrvu ovog ljeta mogao bi doći kraj

Decenijama igraju paklene derbije

Bešića žele ljuti gradski rivali!

Admin Čaušević, foto: T. Hebib

Petogodišnja avantura Muhameda Bešića na Ostrvu bi mogla biti završena ovog ljeta. Bh. reprezentativac je 2014. godine potpisao za Everton, a od sljedeće sezone svoj fudbalski hljeb bi mogao zarađivati negdje drugo.

Bešić već drugu sezonu zaredom igra na posudbi u Championshipu gdje u dresu Middlesbrougha pruža veoma dobre partije, međutim ako je vjerovati pisanju The Suna ovog 26-godišnjak bi uskoro mogli gledati u Turskoj.

Za Bešića koji nije u planovima trenera Evertona Marca Silve su zainteresovani ljuti gradski rivali Fenerbahçe i Beşiktaş koji već decenijama igraju paklene derbije u Istanbulu.

Karamele su Bešića poslije Mundijala u Brazilu platitli skoro pet miliona eura, a sada im je cilj da ga prodaju za duplo veći iznos te za njegov igrački karton traže 10 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, veznjak rođen u Berlinu je ugovorom za klub sa Goodison parka vezan do ljeta 2021. godine. Dres Evertona je oblačio svega 37 poena puta, prvenstveno zbog velikih problema s povredama. Odlazak na posudbu u Boro je bio pravi potez jer je u posljednjih 15 mjeseci odigrao 41 utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti