Kod Prosinečkog standardan, a trener mu se žali: "Kad se vrati iz reprezentacije uvijek se muči"

Morao odmarati nekoliko dana

Kod Prosinečkog standardan, a trener mu se žali: "Kad se vrati iz reprezentacije uvijek se muči"

Admin Čaušević

Prvo reprezentativno okupljanje ove godine Bosni i Hercegovini je donijelo četiri boda. Na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Zmajevi su pobijedili Armeniju(2:1) i remizirali sa Grčkom(2:2).

Susrete na Grbavici i Bilinom polju odigrao je Muhamed Bešić koji je "nedodirljiv" u startnoj postavi otkako je selektor bh. reprezentacije postao Robert Prosinečki.

Nakon povratka klupskim obavezama u Middlesbroughu Bešić ne pruža partije kao prije odlaska na okupljanja, barem tako tvrdi njegov trener Tony Pulis.

"Kada Mo ode na reprezentativno okupljanje poslije povratka se muči. Pratili smo to u posljednjih godinu i željeli smo mu dati nekoliko dana odmora", rekao je iskusni stručnjak.

Bešić je bio pošteđen protiv Swansea Cityja, dok je u utorak igrao protiv.

"Htio je igrati i prošle subote, ali sam mislio da će dva meča ove sedmice biti njegova, umjesto one u subotu", kazao je Pulis.

"Protiv Boltona je stvarno igrao dobro, ali se umorio. Imao je grčeve. Još uvijek iz svog sistema nije izbacio one dvije utakmica sa Bosnom", kazao je iskusni stručnjak.

Bešić je u dosadašnjem dijelu sezone već odigrao 34 utakmice za Middlesbrough uz dva postignuta gola, te još sedam utakmica u dresu reprezentacije.

Do kraja regularnog dijela Championshipa je ostalo još pet kola. Middlesbrough je u borbi za play-off što znači da bi Bešiću sezona mogla biti dodatno produžena.

Top Komentari

jogabonito
Po meni je najbolje da njega Prosinecki odmori jedno 2-3 godine,da sansu dobiju momci koji to stvarno zasluzuju
3 10
Samkodk
Ako se i ko bori kad igra to je Besic za reprezentaciju..
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi