Bešić zaustavio Građane, Chelsea kiksao
Foto: EPA

Sjajni Muhamed Bešić

Bešić zaustavio Građane, Chelsea kiksao

Midhat Šljivak

Ekipa Evertona remizirala je na gostovanju kod Manchester Cityja (0:0), a ponovo je odličnu partiju za goste odigrao Muhamed Bešić.

Bio je City bolji tim u ovom meču. Stvorili su nekoliko zaista odličnih šansi pred golom Tima Howarda, ali do gola na kraju nisu mogli.

Muhamed Bešić je odigrao fantastičan meč za Karamele. Potpuno je zaustavio Sergija Aguera, te je ponovo imao nekoliko odličnih startova.

Chelsea je na Stamford Bridgeu remizirao protiv West Bromwich Albiona s 2:2.

Poveli su nakon 20 minuta pogotkom Azpilicuete, da bi 13 minuta kasnije Gardner izjednačio rezultat na 1:1.

Ovaj rezultat se zadržao sve do 74. minute kada je Chelsea stigao do vodstva. Gareth McAuley je pogodio vlastitu mrežu za prednost Plavaca od 2:1, da bi u 86. minuti McClean postavio konačnih 2:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mnoštvo pogodaka je viđeno u ostalim mečevima. Stoke je s 3:1 savladao Norwich, Southampton je s 2:0 bio bolji od Watforda, dok je Sunderland savladao na gostovanju Swansea s 3:2.

Premier liga, 21. kolo:

Chelsea - WBA 2:1 (Azpilicueta 20', McAauley 74'ag / Gardner 33', McClean)
Manchester City - Everton 0:0
Southampton - Watford 2:0 (Long 17', Tadić 74')
Stoke - Norwich 2:1 (Walters 49', Joselu 67', Bennett 78'ag / Howson 55')
Swansea - Sunderland 2:4 (Sigurdsson 21', Ayew 40' / Defoe 3', 62', 85', Van Aanholt 62')
Sjajni Besic lako zaustavlja Aguera by ss_video
Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije