Ponovo ga nema: Bešiktaš igra utakmicu sezone, ali ne i Miralem Pjanić

Najave iz Turske

Ponovo ga nema: Bešiktaš igra utakmicu sezone, ali ne i Miralem Pjanić

Eldar Ganibegović

Bešiktaš i Bašakšehir sastaju se večeras u 28. kolu turske Superlige.

Za Bešiktaš će ovo biti, kako je mediji u Turskoj nazivaju, utakmica sezone. Ako pobijede priključit će se na treće mjesto s 47 bodova koliko ima i gradski rival Fenerbahce, ni ništa manje važan meč neće biti ni za Bašakšehir jer će s tri boda preskočiti Fener i imat će 49.

Kako god, drugo mjesto Konyaspora naših Ibrahima Šehića, Amara Rahmanovića, Amira Hadžiahmetovića i Marina Aničića, bit će ugroženo s obzirom na to da su serijom loših rezultata izgubili priključak za Trabzonsporom, ali i dozvolili rivalima da ih stignu, tako da sa trenutna 52 boda ništa nisu riješili.

Naravno, drugo mjesto u Turskoj bitno je jer vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, a Miralem Pjanić je i sam nedavno izjavio da je to cilj Bešiktaša ove sezone.

Povrijeđeni Oguzhan Ozyakup, Miralem Pjanić, Josef De Souza, Domagoj Vida i N'Koudou, te Mert Günok, koji ima dugotrajnu ozljedu, neće danas nastupiti za Bešiktaš, dok je Mahmut Tekdemir jedini koji će faliti kod gostiju.

Moguće postave:

Bešiktaš: Ersin, Rosier, Welinton, Montero, Umut, Necip, Atiba, Teixeira, Ghezzal, Larin, Batshuayi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bašakšehir: Volkan, Caiçara, Leo Duarte, Epureanu, Hasan Ali, Tolga, Berkay, Serdar, Pizzi, Trezeguet, Okaka.

Utakmica se igra na Vodafone Parku s početkom od 18 sati.

Top Komentari

Malmi_Suomi
@Mackintosh znaš li bolan da te volim ( a znaš ti zašto ) -:))))
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi