Navijači Bešiktaša utihnuli u 21. minuti, a glavni razlog je Riad Bajić

Zabio novi pogodak

Navijači Bešiktaša utihnuli u 21. minuti, a glavni razlog je Riad Bajić

E. Čaušević

Bešiktaš i Giresunspor igraju trenutno meč 28. kola turske Superlige, a nakon prvog dijela klub iz Istanbula vodi sa 2:1 poslije preokreta.

Jasno je da Bešiktaš ima veliku ulogu favorita u ovom okršaju, ali meč za klub iz Istanbula nije baš počeo onako kako su se nadali.

Giresunspor je uspio da šokira domaće igrače u 21. minuti kada su poveli sa 1:0, a u centru pažnje našao se bh. napadač Riad Bajić.

Gosti su odigrali sjajnu akciju u kojoj je Sainz poslao loptu u peterac za usamljenog Bajića koji sjajno matira golmana Bešiktaša i pogađa za vodstvo svoje ekipe od 1:0.

Međutim, slavlje gostiju nije baš dugo trajalo jer je Bešiktaš do kraja prvog poluvremena uspio da dođe do potpunog preokreta na krilima sjajnog Aboubakara.

Aboubakar je prvo u 39. minuti iz penala pogodio za 1:1, a potom je u petoj minuti nadoknade prvog poluvremena na asistenciju Ghezzala zabio gol za 2:1.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Pored Bajića na terenu je još jedan igrač iz naše zemlje, a to je Amir Hadžiahmetović koji igra od prve minute za Bešiktaš u večerašnjem susretu.

Bajić ove sezone igra u veoma dobroj formi jer mu je ovo bio deseti pogodak u dosadašnjem dijelu Superlige, a pored toga ima i dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi