Agent mu pravi čuda, našao zadnju šansu da spasi karijeru i to na najvećoj mogućoj sceni!

Dele Alli više nema pravo na kiks

Agent mu pravi čuda, našao zadnju šansu da spasi karijeru i to na najvećoj mogućoj sceni!

E. Čaušević

Dele Alli ljetos je iz Evertona otišao na posudbu u Bešiktaš kako bi pokušao da se vrati u staru formu, ali boravak u Turskoj pretvorio se u noćnu moru i već sada je jasno da do ljeta Englez više neće igrati. Njegova karijera je doživjela nevjerovatan pad, no čini se da će na ljeto Alli imati zadnju šansu da pokuša da se spasi.

Alli je prije nekoliko sezona bio u životnoj formi u Tottenhamu gdje je uz Harryja Kanea bio lider londonskog kluba, ali mu se nakon toga desio neočekivan pad od kojeg se engleski ofanzivac i dalje pokušava oporaviti.

Prije godinu dana otišao je u Everton u nadi da će tu igrati, ali kada se to nije desilo ljetos je odlučeno da ide na posudbu u Bešiktaš gdje je Alli pokušao da oživi svoju karijeru, no doživio je samo još veći pad.

Prije nekoliko dana trener turskog kluba otkrio je da je za Engleza sezona završena i da on ne zaslužuju da igra, te da će do kraja sezone mečeve Bešiktaša pratiti s tribina.

To jasno govori da Bešiktaš neće otkupiti njegov ugovor na kraju sezone i da će se Dele vratiti u Everton, ali kako stvari stoje tu se neće dugo zadržati.

U Evertonu ne žele Delea u svojoj ekipi i spremni su da ga ponovo pošalju na posudbu ili prodaju, te se nadaju da neće s time imati problema.

Oglasi

Nikome nije jasno šta se ovom 26-godišnjaku dešava i zašto je doživio takav pad. Engleski mediji pišu da bi Alli na ljeto mogao da dobije posljednju priliku da spasi karijeru, ali ako nju upropasti jasno je da može lagano razmišljati o penziji.

Naime, pojavile su se informacije da bi Dele mogao čak igrati u Seriji A iduće sezone jer su Inter i Milan pokazali interes da nekadašnjeg igrača Tottenhama dovedu na posudbu.

Klubovi iz Milana žele pokušati da vrate Allija na stare staze slave i ukoliko to uspiju svjesni su kakvog igrača će dobiti skoro besplatno jer njegova posudba i otkup ugovora neće puno iznositi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

No, Dele se mora itekako uozbiljiti i posvetiti se samo fudbalu, a ne noćnim klubovima i opijanju kako je to sada slučaj. Njegov agent je u kontaktu s čelnicima Intera i Milana i pristaju i na one najmanje uslove samo da na kraju završi u nekom od ovih italijanskih velikana.

Iz Evertona nemaju ništa protiv da on ide na novu posudbu i cijena će biti skoro duplo manja nego što je Bešiktaš platio.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi