Bešiktaš i dalje vjeruje u čudo

Turska Super liga, 32. kolo

Bešiktaš i dalje vjeruje u čudo

Večerašnjim duelom između Bešiktaša i Alanyaspora u Istanbulu zatvoreno je 32. kolo turske Super lige. Na kraju je Bešiktaš bio uspješniji i slavio rezultatom 2:1.

Iako je porazom od lidera Galatasarayja u prošlom kolu drastično smanjio svoje šanse za osvajanje titule prvaka Turske, Bešiktaš je večerašnjom pobjedom smanjio zaostatak za vodećim dvojcem (Galata, Bašakšehir) na četiri boda, pa se dva kola do kraja sezone i dalje može nadati čudu.

Večeras se na Vodafone Parku prvo zatresla mreža domaćih, ali je gol Alanyaspora poništen zbog ofsajda.

Bešiktaš je do vodstva stigao u 11. minuti. Adem Ljajić se našao na pravom mjestu i pogodio za 1:0.

Ipak, Bešiktaš nije uspio s prednošću otići na odmor pošto je u 44. minuti Alanyaspor poravnao na 1:1 i to autogolom Erkina koji je nespretno reagovao ispred vlastitog gola nakon jednog ubacivanja.

Domaći su ipak dosta brzo stigli do gola u nastavku i tako ponovo poveli.

Igrala se 54. minuta kada se Quaresma namjestio i postigao lijep gol lijevom nogom za 2:1.

Do kraja je Bešiktaš uspio sačuvati vodstvo, pa je slavio pobjedu pred, za standarde crno-bijelih i Vodafone Parka, poprilično malim brojem svojih navijača. Treba istaći da je Alanyaspor u 93. minuti imao sjajnu šansu za poravnanje, ali je Karius sjajno odbranio. 

Bešiktaš sada ima 62 boda na trećoj poziciji, dok je Alanyaspor ostao na sedmom mjestu tabele Super lige sa 42 boda na svom kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi