Veliko srce rukovodstva Alanyaspora: Porodici poginulog fudbalera bit će isplaćen kompletan ugovor

Nakon tragične smrti

Veliko srce rukovodstva Alanyaspora: Porodici poginulog fudbalera bit će isplaćen kompletan ugovor

M. Šljivak

Češki fudbaler Josef Šural poginuo je prije nekoliko dana u saobraćajnoj nesreći.

Nesretni igrač turskog Alanyaspora smrtno je stradao u nesreći minibusa koji je prevozio osmoricu fudbalera turskog prvoligaša, a njegova pogibija je šokirala fudbalski svijet.

Minibus su unajmili upravo igrači ovog kluba, a turska policija napravila je uviđaj i došla do zaključka da je do nesreće došlo nakon što su zaspala oba vozača.

Vozači su se mijenjali za volanom, a u trenutku nesreće obojica su zaspala nakon čega se minibus prevrnuo nekoliko puta. Hitna pomoć je brzo stigla, ali za Šurala je to već bilo kasno.

Rukovodstvo Alanyaspora je nakon ove nesreće donijelo zaista fantastičnu odluku. Porodici češkog fudbalera isplatit će kompletan iznos ugovora koji je važio u naredne dvije i po godine i tako su pokazali veliko srce.

Šural je prije tri i po mjeseca stigao u klub. Trebao je biti pojačanje, posebno za narednu sezonu, ali ga je na kraju nesreća spriječila da postigne više u ovom turskom timu.

Prije dva mjeseca postao otac

Šural je inače bio češki reprezentativac. U Alanyaspor je inače došao u januaru ove godine iz praške Sparte, a ranije je igrao za Slovan Liberec i Zbrojovku Brno.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Iza sebe je ostavio suprugu i dvije kćerkice, mlađa ima samo dva mjeseca... Na dan njezina rođenja na Instagram profilu je napisao: "Ovo su najljepši trenuci u mom životu. Veselimo se životu u četvero. Dobrodošla u porodicu, malena princezo".

Vozač koji je upravljao minibusom odmah je priveden.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije