Basaksehir nije više lider u Turskoj: Galatasaray slavio u derbiju protiv Bešiktaša i preuzeo vrh
Fernando je bio strijelac drugog gola za Galatasaray

Do kraja prvenstva će se voditi velika borba za naslov prvaka

Basaksehir nije više lider u Turskoj: Galatasaray slavio u derbiju protiv Bešiktaša i preuzeo vrh

S. Pašalić, foto: EPA

Galatasaray je u 31. kolu turske Super Lig u velikom derbiju savladao na svom terenu Bešiktaš sa 2:0.

Domaći su tražili pobjedu u ovom meču s kojom bi došli na vrh tabele, ali zadatak nije bio lagan s obzirom da je Bešiktaš u posljednjih šest utakmica upisao pobjede i također je u utrci za naslov prvaka.

Galatasaray je do vodstva stigao u 44. minuti kada je Onyekuru postigao gol za 1:0. Gostu su se žalili smatrajući da se radi o ofsajdu, međutim glavni sudija je na asistenciju VAR-a odlučio da ostaje pri svojoj odluci.

U nastavku je Galatasaray povećao svoje vodstvo nakon što je Fernando u 56. minuti postigao gol za 2:0.

U 68. minuti glavni sudija ja dosudio penal za Galatasaray, ali je na asistenciju VAR-a poništio tu odluku.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bešiktaš je nakon toga imao svoje prilike da smanji vodstvo i pokuša u završnici stići do boda, ali ih nije iskoristio pa je ostalo 2:0 za domaće.

Galatasaray je sada na prvom mjestu sa 63 boda, koliko ima i Basaksehir Edina Višće, a do kraja prvenstva će se voditi velika borba za naslov prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi