Bešiktaš ispred ulaza u trening kamp postavio dezinfekcioni tunel

Borba protiv koronavirusa

Bešiktaš ispred ulaza u trening kamp postavio dezinfekcioni tunel

A. Čaušević

Nakon što su u Bešiktašu dvije osobe zaražene koronavirusom u turskom klubu ništa nisu željeli prepustiti slučaju.

Bešiktaš je bio među prvim koji su počeli s treniranjem, a nakon slučajeva zaraze ispred ulaza u trening kamp postavljen je ogroman dezinfekcioni tunel.

Kroz kabinu dužine dva i pol metra mora svaki fudbaler, ali i uposlenik kluba prije nego uđe u kamp. Ta procedura će biti obavezna sve dok Covid-19 bude predstavljao prijetnju.

Poslije 26 kola u turskom prvenstvu Bešiktaš zauzima tek peto mjesto s 44 boda, dok vodeći Trabzonspor ima 53 boda, koliko i drugoplasirani Bašakšehir našeg Edina Višće.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, tursko prvenstvo će se nastaviti početkom juna nakon što je FS Turske samoincijativno donio takvu odluku i bez odobrenja Ministarstva zdravstva.

"Liga je suspendovana kada je bilo nekoliko slučajeva, sada kada je na hiljade počinju igrati. Ne razumijem zašto. Savez je odluku donio na vlastitu inicijativu tako da na njih spada odgovornost", kazao je ministar zdravlja Fahrettin Koca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije