Dva dana nakon što su osvojili fudbalski svijet, navijačima Bešiktaša srca su slomljena

Stiže politička odluka koja mijenja sve

Dva dana nakon što su osvojili fudbalski svijet, navijačima Bešiktaša srca su slomljena

A. Čaušević

Navijači Bešiktaša su u nedjelju na utakmici protiv Antalyaspora kada su na teren bacili hiljade dječijih igrača namijenjenim mališanima koji su ostali bez domova tokom razornog zemljotresa koji je početkom februara pogodio Tursku. 

Scene kako na teren padaju brojne igračke, a zatim ih igrači i redari uklanjaju su obišle svijet. Navijači Bešiktašta su poslali prekrasnu sliku u svijet i mnogim su natjerali suzu na oči.

Ipak, dva dana kasnije stiže šokantna odluka koja bi mogla zalediti srce navijača Bešiktaša, ali i ostalih turskih klubova. Iza svega se naravno krije politika.

Naime, FS Turske je pozvao predstavnike Udruženja klubova kako bi se raspravljalo da se ostatak prvenstva igra bez navijača.

Navijači Bešiktaša kao i nekih drugih klubova poput Fenerbahcea su sa tribina pjevali pjesme kojim traže ostavku aktuelne vlade zbog slabe reakcije nakon zemljotresa.

Oglasi

Predsjenik MHP stranke Devlet Bahceli se odmah isključio iz kluba navijača Bešiktaša te je one koji su skandirali protiv vlasti označio kao prevarene i neodgovorne.

I pojedini vodeći članovi AKP partije koja je dugo godina na vlasti su ponašanje navijača i skandiranje označili kao provokaciju. To je uradio ministar za Sport, Mehmet Muharrem Kasapoglu.

Delegati sa mečeve Fenerbahce - Konyaspor i Bešiktaš - Antalyaspor su ponašanje i navijače navijača opisali kao loše i ružno te se oba kluba suočavaju sa sankcijama.

Kako sada stvari stoje dva najveća turska kluba uz Galatasaray će biti kažnjena zatvaranjem tribina i naredne domaće utakmice će igrati bez navijača.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, pojedine pokrajine u Turskoj već zabranjuju dolazak navijača Fenerbahcea na gostovanja, pa ih tako neće biti na susretu kod Kayserispora.

Sa sličnom akcijom se suočavaju i navijači Bešiktaša. Prije nekoliko dana srca su im bila ispunjena, međutim danas je stiga hladan tuš.

Top Komentari

Sukedzo
Sto se ovi iz tr vlade igarju sa zivotima. U tr je fydbal veci od bilo cega. Ako se svi ujedine onda su ga pop usili pravo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi