Svijet priča o navijačima Bešiktaša, ali i bh. klub je oduševio potezom za porodice iz Hataya

Bar na kratko vratili su osmijeh na lice porodicama koje su ostali bez domova

Svijet priča o navijačima Bešiktaša, ali i bh. klub je oduševio potezom za porodice iz Hataya

S. Mlaćo
Turska je i dalje u šoku i trebat će joj mnogo vremena da se oporavi nakon razornog zemljotresa.

Cijeli svijet je odlučio da se uključi u brojne akcije kako bi pomogao građanima Turske koji su ostali bez svojih domova i bukvalno su na ulici. Nadaju se bolje sutra, a jučer su se oduševili i navijači Bešiktaša.

Oni su opisani kao pobjednici dana nakon što su prekinuli utakmicu kako bi ubacili igračke za djecu koja su u problemima zbog zemljotresa koji se desio u Turskoj.

[facebook]https://twitter.com/Seotoptoolzcom/status/1630124157269688321[/facebook]

Ovo je naravno sjajan potez navijača Bešiktaša koji je naišao na divljenje u cijelom svijetu, te je postao skoro glavna tema.

Treba istaći da je i jedan bh. klub prije par dana također napravio potez za svaku pohvalu. NK Stupčanica iz Olova, član Prve lige FBiH, glavnio dio priprema odradio je u Turskoj.

Oglasi

Radi se o ambicioznom klubu za koji gotovo svi imaju riječi hvale, a čelnici kluba u Turskoj su odlučili da ugoste porodice iz Hataya koje će narednih par mjeseci provesti u hotelu u Antaliji.

Iz Stupčanice su im uručili prigodne poklone, ali i novčanu donaciju.

Na jučerašnjoj utakmici smo imali priliku da ugostimo goste, ali ne bilo kakve goste. U pitanju su porodice koje su u...

Posted by NK Stupčanica on Wednesday, February 22, 2023

“Na utakmici smo imali priliku da ugostimo goste, ali ne bilo kakve goste. U pitanju su porodice koje su u proteklom zemljotresu u Hataju izgubile baš sve, a u narednih pet mjeseci će boraviti u hotelu u Antalyi. Boravak i privremeni smještaj su im obezbjedili naši prijatelji iz Turske...

Ovom prilikom, naš kapiten Munib Karahmetović je porodicama uručio dres našeg kluba i određenu svotu novca koju su prikupili naši igrači, treneri, medicinsko osoblje i članovi uprave...“, istakli su iz Stupčanice.

Zaista veoma lijepa gest, prije svega ljudska i nema sumnje da je Stupčanica u porodicima koje proživljavaju teške dane dobila nove simpatizere.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nogometaši Stupčanice do početka drugog dijela sezone Prve lige FBiH spremat će se u svom gradu, a 16.kolo donijet će im duel protiv gostovanje kod FK Mladost Doboj Kakanj.

Tim iz Olova je svakako blagi favorit s obzirom da je kvalitetno pojačao, a i sam klub je mnogo napredovao u proteklom periodu u svakom pogledu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi