Bešiktaš otpustio trenera
EPA

Avcija koštali loši rezultati

Bešiktaš otpustio trenera · Zvanično

Turski velikan Bešiktaš ostao je bez trenera Abdullaha Avcija.

U ovoj sezoni rezultati Bešiktaša nisu u skladu s ciljevima kakve su imali ljetos u klubu. Klub iz Istanbula danas je tek na sedmoj poziciji, a nedavno ispadanje iz Kupa od drugoligaša bila je kap koja je prelila čašu pri odluci da se Abdullahu Avciju uruči otkaz.

Da je Avci bivši potvrdili su i iz Bešiktaša zahvalivši mu se na dosadašnjoj saradnji.

"Upravni odbor donio je odluku o prekidu saradnje s trenerom A tima Bešiktaša Abdullahom Avcijem. Želimo mu puno uspjeha u njegovom daljem radu", naveli su iz ovog tima.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Avci je Bešiktaš preuzeo na početku ove sezone, a kroz svoju dosadašnju karijeru ranije je vodio Basakšehir koji je pod njegovim vodstvom dva puta osvajao drugo mjesto u ligi, 2017. i 2019. godine. Bio je angažovan jedno vrijeme i u turskoj reprezentaciji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi