Bešiktaš sprema zvučna pojačanja iz španskih velikana
Foto - EPA

Žele Costu i Umtitija

Bešiktaš sprema zvučna pojačanja iz španskih velikana

M. Šljivak

Turski šampion Bešiktaš ima namjeru da ozbiljno osnaži ekipu tokom ljeta.

Istanbulski klub povezuje se sa brojnim imenima, a klub je pokazao ozbiljan interes za dvojicu igrača iz španske La Lige.

Napadački dio kluba crno-bijeli žele pojačati nekadašnjim španskim reprezentativcem Diegom Costom sa kojim su u prethodnom periodu pregovarali.

Rukovodstvo Bešiktaša je Costi već ponudilo dvogodišnji ugovor vrijedan milion i po eura po sezoni uz dodatne bonuse za nastupe.

Costa još uvijek nije donio odluku gdje će nastaviti karijeru. Ponude mu stižu sa svih strana svijeta i vjerovatno će još malo razmisliti.

Pored Costa Bešiktaš bi rado u svojim redovima vidio i francuskog defanzivca Samuela Umtitija.

Ovaj 27-godišnji fudbaler ne nalazi se u planovima trenera Barcelone Ronalda Koemana i klub ga se želi svim silama riješiti.

Umtiti je glavna želja trenera Bešiktaša Segena Yalcina, a vidjet ćemo hoće li uspjeti da ga dovede u svoje redove.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Umtiti je 2016. godine stigao u Barcelonu iz Lyona za 25 miliona eura, ali brojne povrede su ga spriječile da pokaže ve što zna.

On je za Barcelonu u proteklih pet godina nastupio 132 puta i zabio je dva pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi