Potpredsjednik kluba potvrdio: Transfer Edina Džeke glavni je cilj ovo ljeto
FOTO: EPA

Besiktas ne odustaje

Potpredsjednik kluba potvrdio: Transfer Edina Džeke glavni je cilj ovo ljeto

Haris Zilić

Turski mediji već duže vrijeme našeg Edina Džeku sele na Bosfor.

U igri je bio Fenerbahce kao glavni kandidat, pisanja medija u Turksoj se nisu pokazala kao baš pouzdana.

U igri za Dijamantov potpis je i aktuelni prvak Turske ekipa Besiktasa, a ove priče su dosta ozbiljnije, što je potvrdio i potpredsjednik Besitkasa Emre Kocadağ u razgovoru za TRT.

"Glavni cilj kluba je dovesti kvalitetnog napadača. Kada imate takav cilj onda je Edin Džeko igrač kakvog želite u timu", rekao je Kocadağ.

Ugledni Di Marzio također tvrdi da je turski prvak Bešiktaš ozbiljno zainteresiran za uslugama bosanskohercegovačkog napadača, a izjave iz samog kluba dodatno su podigrajle pomenuta pisanja.

Podsjetimo, Džeko je u Romu stigao 2016. godine iz Manchester Cityja, karijeru je počeo u Željezničaru, a nastupao je još za Teplice, Usti nad Labem i Wolfsburg.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U prošloj sezoni je u svim takmičenjima za Romu odigrao 38 utakmica i pritom je postigao 13 pogodaka kojima je dodao i pet asistencija.

Džeko sa Romom ima važeći ugovor do 30. juna 2022. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi