Bešiktaš potvrdio Pjanićev transfer!

Sve gotovo

Bešiktaš potvrdio Pjanićev transfer! · Zvanično

A. Čaušević

Miralem Pjanić je i zvanično postao novi fudbaler Bešiktaša.

Nešto prije ponoći po centralnoevropskom vremenu Bešiktaš je potvrdio dovođenje Pjanića u svoje redove.

Iz turskog kluba su saopštili da bh. reprezentativac dolazi na jednogodišnju posudbu iz Barcelone.

Bešiktaš će za taj period Pjaniću platiti 2.750.000 eura. Poželjeli su 31-godišnjaku dobrodošlicu u klub i poželjeli mi puno sreće u novoj sezoni. 

Inače, transfer je realizovan u razmaku od nekoliko sati. Strane su se dogovorile u popodnevnim satima, a naš veznjak je večeras otputovao u Istanbul.

Ljekarske preglede je obavio u pratnji bivšeg fudbalera Bešiktaša, Duška Tošića, a nakon toga zaputio se u sjediše FS Turske gdje je ugovor i potpisan.

Pjanić je do sada igrao za Metz, Lyon, Romu, Juventus te Barcelonu gdje imao turbulentnu sezonu pa je odlazak bio najbolje rješenje. 

Tokom prijelaznog roka bio je na korak od Juventusa, ali je na kraju završio u Bešiktašu gdje ga čeka reprezentavni kolega Ajdin Hasić koji se oporavlja od povrede.

Turska Superliga je kvalitetnom slabija od dosadašnjih u kojim je igrao popularni Mire, ali pošto ga čekaju okršaji u Ligi prvaka protiv Sportinga, Borussije i Ajaxa, našem veznjaku sigurno neće manjkati vrhunskog fudbala.

Top Komentari

Radko_Mlatic
Ode ISILovac u penziju, AHAHAHAHAHA
4 52
Erikdier21
Serif Konjevic zadovoljno trlja ruke. Bit ce posla
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi