Pjanić je trenutno prva zvijezda na Bosforu: Sletio je u Istanbul, Turci ga prate u stopu

Pred potpisom za Bešiktaš

Pjanić je trenutno prva zvijezda na Bosforu: Sletio je u Istanbul, Turci ga prate u stopu

A. Čaušević

Sati dijeli Miralema Pjanića od potpisa za Bešiktaš.

Po dolasku u Sarajevo Pjanić se svega nekoliko sati zadržao u bh. prijestolnici nakon odlične partije protiv Francuske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo igrane u srijedu.

U četvrtak u popodnevnim satima je dogovoren njegov prelazak iz Barcelone u Bešiktašu, a bh. reprezentativac se privatnim letom večeras zaputio za Istanbul.

Nakon leta koji je trajao nešto duže od sat vremena Pjanić je sletio u grad na Bosforu što nije promaklo turskim medijima koji ga prate u stopu.

Bh. reprezentativni veznjak je večeras glavna zvijezda u Istanbulu i praktično već sada je u ekstazu bacio mnogobrojne navijače Bešiktašata.

Oglasi

Ovog 31-godišnjeg fudbalera sada čekaju ljekarski pregledi i zvanični potpis ugovora nakon što su dogovoreni svi detalji oko jednogodišnje posudbe iz Barcelone.

Prema informacijama iz Turske Bešiktaš će Pjaniću plaćati 2.5 miliona eura, dok će ostatak plate pokrivati Barcelona. Plata na Nou Campu mu iznosi 8.5 miliona. 

Sluteći po govoru tijela iskuni fudbaler veznog reda je vidno raspoložen i raduje se novim izazovima nakon zaista sezone na zaborav u katalonskom velikanu. 

Odlazak u Bešiktaš se može smatrati pravim potezom za povratak u formu pošto će igrati u najelitnijem takmičenju i to u grupi sa Sportingom iz Lisabona, Borussijom Dortmund i Ajax.

Problema s adaptacijom u Istanbulu ne bi trebao imati pošto ga tamo čekaju neka poznata lica kao što su Edin Višća, Armin Hodžić, Haris Hajradinović, te saigrač Ajdin Hasić.

Pjanić je ranije igrao za Metz, Lyon, Romu, Juventus i Barcelonu pa će mu Bešiktaš biti šesti klub u karijeri.

Top Komentari

EmirEmir111
Bravo Pjankee
12 0
celikze
to ti je bez veze….to je greska zivota moj Pjanicu
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi