Nevjerovatna drama u Turskoj: Bešiktaš je novi prvak!
Foto - EPA

Uzbudljiva završnica prvenstva

Nevjerovatna drama u Turskoj: Bešiktaš je novi prvak!

M. Šljivak

Fudbaleri Bešiktaša novi su prvaci Turske.

Do 16. naslova prvaka crno-bijeli su stigli gostujućom pobjedom nad Goztepeom od 2:1, te su zbog boljeg međusobnog omjera završili prvi, iako je i Galatasaray imao isti broj bodova (84).

Domagoj Vida je u 10. minuti zabio za vodstvo Bešiktaša od 0:1. Domaći su preko Ozturka izjednačili u 24. minuti, da bi pobjedu i titulu Bešiktašu donio Ghezzal golom u 69. minuti za konačnih 1:2.

Uzaludna je bila tako pobjeda Galatasaraya nad Malatyasporom od 3:1, a najveći gubitnik sezone je Fenerbahče.

Oni su u prošlom kolu porazom od Sivasspora ispustili šansu da preuzmu vodeće mjesto i u ovo kolo bi ušli kao prvi.

U posljednjem kolu Fener je na gostovanju pobijedio Kayserispor sa 2:1, a pobjedničke golove gosti su postigli u nadoknadi vremena.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Prvo je u 90. minuti Valencia zabio za 1:1, a Aziz u 99. minuti zabija za pobjedu.

Treba svakako istaći da je šampion sa istanbulskim velikanom postao mldi bh. fudbaler Ajdin Hasić koji je sezonu okončao ranije zbog teške povrede.

Top Komentari

user1579471433
Vi novinari s ovog portala, stvarno se trebate preispitati da li se bavit i dalje novinarskim pozivom ...Ne igra ulogu medusobni omjer,već gol razlika...
4 7
MUFCDOGROBA
Nazalost Besiktas osvaja. Galata je uputila 30 suteva i postigla 3 gola... Borili su se sa zadnjom kapi krvi i znoja. Nazalost osvaja ekipa golom iz penala... UltrAslan! ??
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi