Bešiktaš se novom pobjedom uključio u borbu za titulu

Siguran trijumf ekipe Senola Gunesa

Bešiktaš se novom pobjedom uključio u borbu za titulu

S. Grebović

Fudbaleri Bešiktaša stigli su do zlata vrijedne pobjede na svojoj Vodafone Areni od 4:1 nad ekipom Ankaragucua u okviru 30. kola turske Superlige.

Mrežu gostiju u 8. minuti načinje iskusni Burak Yilmaz koji topovskim udarcem završava sjaju solo akciju. Prednost udvostručuje hrvatski reprezentativac Domagoj Vida koji koristi smušenost golmana Bayindira kojem je lopta ispala iz ruku.

U 63. minuti dosuđen je kazneni udarac za domaće, a siguran realizator bio je još jednom Burak Yilmaz koji tako stiže do svog 18. gola u sezoni.

Tračak nade gostima daje Sacko koji također pogađa sa bijele tačke, ali to je bilo sve što su gosti uspjeli napraviti. Adem Ljajić u 81. minuti sjajno pogađa nakon duplog pasa i stavlja tačku na ovu utakmicu.

Ovom pobjedom Beškitaš se uključio u borbu za titulu prvaka, izbivši na 3. poziciju sa 59 bodova koliko ima i drugoplasirani Galatasaray koji sutra očekuje utakmica protiv Konyaspora.

Prvoplasirani Basaksehir je vodeći sa 62 boda, ali bi sutrašnjom eventualnom Galata preuzela lidersku poziciju na tabeli turske Superlige.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi