Kakva košmarna noć za Bešiktaš

Sporting vodi 3:1

Kakva košmarna noć za Bešiktaš

E. Škorić

Bešiktaš je u teškoj situaciji, pošto ima zaostatak od dva gola u susretu trećeg kola grupne faze Lige prvaka portiv Sportinga.

U Istanbulu su se u terminu od 18:45 sastale ekipe koje nisu osvojile ni bod u prva dva kola, a kako sada stvari stoje - Bešiktaš će ostati na nuli i nakon ove utakmice.

Sporting ima 3:1 na poluvremenu, prvenstveno zahvaljujući amaterskim greškama u odbrani turskog velikana.

Dva gola postigao je stoper Coates, oba puta glavom nakon ubačaja iz kornera i oba puta je odbrana Bešiktaša užasno reagovala. U 44. minuti Sarabia je s penala povisio na 3:1, no golu je prethodila velika greška Domagoja Vide koji je igrao rukom u svom šesnaestercu.

Uspio je Alex Teixeira zatresti mrežu Sportinga u finišu, ali je VAR ustanovio da je Brazilac bio u nedozvoljenoj poziciji, pa se na odmor ide s 3:1 prednošću Portugalaca. Podsjetimo, jedini gol za Bešiktaš dao je Larin i to na sjajan ubačaj Pjanića iz kornera.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Gol za 1:0 pogledajte OVDJE
Gol za 1:1 pogledajte OVDJE
Gol za 1:2 pogledajte OVDJE
Gol za 1:3 pogledajte OVDJE
Poništen gol pogledajte OVDJE.

U drugom meču ove grupe od 21 sat sataju se Ajax i Borussia Dortmund.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti