Bešiktaš ubjedljiv protiv Konyaspora

Slavili sa 5:1

Bešiktaš ubjedljiv protiv Konyaspora

E. Čaušević

Fudbaleri Bešiktaša ubjedljivo su savladali Konyaspor u okviru 19. kola turske Superlige.

Aktuelni prvak Turske u derbiju 19. kola na domaćem terenu ugostio je Konyaspor, te je do pobjede stigao lakše od očekivanog sa 5:1. Domaći su do prednosti stigli već u devetoj minuti utakmice kada je mrežu gostiju zatresao Ryan Babel.

Do kraja prvog poluvremena Bešiktaš je udvostručio svoju prednost, a ovaj put strijelac je bio Ozyakup. Bešiktaš je do kraja meča postigao još tri gola, a hat-trick je upisao Tosun. Konyaspor je jedini pogodak postigla preko Tošića koji je zatresao svoju mrežu.

Bh. reprezentativac Riad Bajić igrao je do 76. minute, dok je Milošević odigrao cijeli meč. Amir Hadžiahmetović ubjedljiv poraz svoje ekipe odgledao je sa klupe za rezervne igrače.

Bešiktaš je prvi na tabeli turske Superlige sa 44 boda, dok je Konyaspor sedmi sa 27 bodova.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Superliga, 19. kolo:

Bešiktaš - Konyaspor 5:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi