Bešiktaš više nije želio Quaresmu, a sada će on igrati zajedno sa Harisom Hajradinovićem
Bešiktaš je nedavno otpisao Quaresmu

Iskusni Portugalac ostaje u Turskoj

Bešiktaš više nije želio Quaresmu, a sada će on igrati zajedno sa Harisom Hajradinovićem

S. Pašalić

Ricardo Quaresma je nedavno nakon četiri godine napustio Bešiktaš.

Portugalac je stigao u turski klub 2015. godine iz Porta sa samo nešto više od milion eura, a prošle sezone je odigrao 34 utakmice za ovaj tim i postigao je četiri gola.

Ipak, 35-godišnji Portugalac se nedavno oglasio na Instagramu i poručio da ga Bešiktaš više ne želi i da može ići iz kluba.

Quaresma nije dugo tražio novi tim pa tako turski mediji prenose da je on postao novi igrač Kasimpase za koji trenutno nastupa i bh. igrač Haris Hajradinović. Očekuje se da se u narednih 48 sati završi ovaj transfer.

Quaresma je započeo svoju karijeru u Sportingu i prošao je sve selekcije ovog kluba, a zatim je 2003. gosine stigao u Barcelonu, ali se tu zadržao samo godinu dana, nakon čega je otišao u Porto.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Tu je pružao sjajne igre, a zatim je 2008. godine prešao u Inter. Ipak, nakon samo šest mjeseci je posuđen Chelseaju, a zatim je 2010 godine prodan Bešiktašu.

Tu se zadržao tri godine, a nakon toga je kao slobodan igrač otišao u Al-Ahli, a nakon godinu dana se ponovo vrratio u Porto odakle je 2015. godine stigao i drugi put u Bešiktaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi