Šerbečić i Mulalić u novim izazovima: Jedan će ostati u Premijer ligi
Mulalić se nije naigrao u polusezoni iza nas

Nisu se našli u planovima Simona Rožmana

Šerbečić i Mulalić u novim izazovima: Jedan će ostati u Premijer ligi · Saznajemo

Samir Mlaćo

Dvojac iz FK Sarajevo odlazi na posudbu ove zime. Radi se o Besimu Šerbečiću i Enedinu Mulaliću kojima je klub sa Koševa dao odriješene ruke da ove zime pronađu nove sredine.

Čini se da je posao sada i završen, no naravno očekuje se i zvanična potvrda. Besim Šerbečić će put Turske, ali ne u Super ligu te zemlje.

Naime, Šerbečić će postati novi član FK Radnički Kragujevac i ponovo sarađivati sa Feđom Dudićem koji sa uspjehom vodi ovog srbijanskog superligaša. Radnički je na pripremama u Turskoj, a Šerbečić će se uskoro priključiti i boravit će na posudbi narednih šest mjeseci.

Očekuje se da posao bude danas ozvaničen, a nema sumnje da je Dudić dobio igrača kojeg je želio u zadnjoj liniji. Zanimljivo da je ove zime u Radnički već stigao dvojac iz Premijer lige naše zemlje. Radi se o Mehmedu Ćosiću i Tomislavu Dadiću. Dudić poznaje Ćosića iz FK Velež, dok je Dadić bio standardan u NK Široki Brijeg.

Enedin Mulalić
Enedin Mulalić FK Zvijezda - 09 FK Zvijezda - 09 FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: DF

Statistika

0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
2 nastupa
1 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova
7 nastupa
4 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova

Na posudbu će sa Koševa i Enedin Mulalić. Mulalić je kao kadet stigao na Koševo, a u polusezoni iza nas upisao je tek dva nastupa u prvenstvu.

Oglasi

Četiri minuta je ubilježio protiv Igmana, a svih 90 je upisao protiv Sloge iz Doboja. Ostale utakmice proveo je na klupi, a sada ostaje u Premijer ligi.

Naime, Mulalić je dogovorio posudbu u FK Zvijezda 09, posljednjeplasiranu momčad Premijer lige. Zvijezdi su pojačanja potrebna i u Etno selu Stanišić i dalje ne gube nadu u borbi za opstanak.

Vjeruju da sa par vezanih pobjeda mogu stići Igman, Željezničar, Posušje i ostale timove, te tako zakuhati prvenstvo u pravom smislu te riječi.

Na Koševu je i dalje iskusni Mario Vrančić, ali on također nije u planovima stručnog štaba. Šta će na kraju odlučiti ostaje da se vidi, no nastavak sezone se bliži i Vrančić nema mnogo opcija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je jučer otputovalo u Umag, gdje će obaviti završni dio priprema. Odigrat će i nekoliko prijateljskih utakmica, a zatim slijedi povratak kući i pripreme za meč Kupa sa FK Sloboda, te nastavak prvenstva u Premijer ligi.

Bordo tim je nakon prvog dijela sezone na četvrtoj poziciji i na Koševu imaju jasan cilj - izboriti plasman u Evropu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Odlicno
0 0
Drakula
Bravo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi