Zvijezda večeri na Koševu je bio mladi navijač Sarajeva

Pokušao ući na teren

Zvijezda večeri na Koševu je bio mladi navijač Sarajeva

Edmir Škorić

U subotu navečer Sarajevo je na Koševu u sjajnoj atmosferi slavilo protiv Zvijezde 09 sa 2:0, pa je bordo tim nastavio da juri vodeći Borac, sa željom da na kraju prvi prođe kroz premijerligaški cilj.

Sarajevo od dolaska Simona Rožmana izgleda sjajno, veže pobjedu za pobjedom, a jedini poraz upisan je na Pecari od Širokog Brijega.

Na Koševu su prošlih sezona često znali da uslovno rečeno autsajder i manji timovi prave senzacije i odnose bodove, no to u posljednje vrijeme nije bio slučaj. Bordo tim je odigrao sjajan meč, zasluženo trijumfovao sa 2:0 i u najboljoj atmosferi dočekuje veliki sarajevski derbi koji se igra narednog vikenda.

Strijelci za tim s Koševa bili su Renan Oliveira u 23. minuti, te Slaviša Radović 21 minutu kasnije. Druga je ovo vezana pobjeda za Sarajevo nakon poraza na Pecari, te su navijači sigurno zadovoljni, a ono pravo tek slijedi narednog vikenda kada se na istom stadionu igra vječiti derbi protiv Željezničara, uoči kojeg je krenulo uobičajeno navijačko prepucavanje. 

Inače, tokom utakmice je zabilježena i jedna simpatična scena, ali nije prikazana u TV prenosu. Jedan mladi navijač Sarajeva napustio je sjevernu tribinu i krenuo da uđe na teren, ali je zaštitar osujetio njegovu namjeru, pa ga je ubrzo dohvatio, te vratio u kop.

I dok ga je nosio u naručju, jako mladi navijač je bio bez majice i sa šalom oko vrata, a sve vrijeme je nastavio da navija, čime je pokazao da se ljubav prema klubu formira od najmlađih dana.

Oglasi

Već sada je jasno da će izrasti u osobu koja život ne može da zamisli bez Sarajeva. Na terenu na kraju nije završio, ali vratio se u kop, tamo gdje će sasvim sigurno provesti ostatak života i veliki broj vikenda koji ga čekaju.

Za kraj dodajmo da nakon sinoćnje utakmice Sarajevo je drugo na tabeli sa 16 bodova koliko ima i Široki Brijeg uz meč manje, dok je Borac prvi uz meč manje i dva boda više. Zvijezda 09 je na začelju s tri boda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim će sada imati jedan period za odmor, a onda slijedi utakmica sezone i okršaj sa gradskim rivalom. Objektivno govoreći, Sarajevo u puno boljoj formi od komšija s Grbavice, ali u okršajima vječitih rivala to nikada nije bilo presudno.



Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1619624678
Odavno nisam ništa ljepše procitao na ovom portalu. Kako samo navija dok ga nosi zaštitar.
5 1
Malac
Kralj
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi