Već se spominje novi klub Besima Šerbečića: "U Rosenborgu nije bilo kako su mi rekli da će biti"

Napušta norveškog velikana kao slobodan igrač

Već se spominje novi klub Besima Šerbečića: "U Rosenborgu nije bilo kako su mi rekli da će biti"

A. Čaušević

Bivši omladinski reprezentativac BiH Besim Šerbečić je u potrazi za novim klubom nakon što se pomirio s odlaskom iz Rosenborga. 

Šerbečiću ugovor s norveškim velikanom ističe krajem godine, ali je već potvrdio da od ostanka nema ništa te da će u novoj godini igrati u drugom klubu.

"Još vjerujem da nisam imao priliku da se pokažem. Mislim da sam dobro igrao, ali ne znam zašto nisam dobio bolju šansu. Pokušao sam da budem profesionalac do kraja i kad nisam igrao", rekao je štoper za norveške medije.

Defanzivac se u Norvešku vratio početkom godine nakon posudbe u Sarajevu, dugo su trajali pregovori oko produženja saradnje, ali dogovor je izostao.

Navodno je Šerbečić odbio tri ponude za produženje ugovora, onda je Rosenborg prihvatio ponudu jednog belgijskog kluba, ali naš fudbaler nije dogovorio lične uslove pa je transfer propao.

"Kada sam se vratio s posudbe iz Sarajeva rečeno mi je da ću igrati više, ali to se nije desilo. To je sve u prošlosti, gledam naprijed. Zaboravit ću posljednjih nekoliko mjeseci, tako je u životu i fudbalu."

Šerbečiću ne manjka ponuda. Kao naredna stanica spominje se Aaleusnd, ambicizoni klub koji će u 2022. godini igrati u najjačem rangu norveškog fudbala.

"Neki klubovi iz Norveške i iz drugih evropskih zemalja su zainteresovani za mene", potvrdio je kratko ovaj 23-godišnjak.

Rosenborga napušta sa 23 utakmice i postignuta tri gola te osvojenim prvenstvom, Kupom i Superkupom Norveške 2018. godine.

Promo

Top Komentari

denimen9
kako uvijek neko drugi kriv ccc
4 4
enko
Momak idibti u velez i bices standardni
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi