Šerbečić je pred potpisom, hvale ga na sav glas: "To je lijepo za čuti, ponosan sam"

Odlični bh. štoper

Šerbečić je pred potpisom, hvale ga na sav glas: "To je lijepo za čuti, ponosan sam"

A. Čaušević

Besim Šerbečić je u prvom dijelu prošle sezone nastupo za Sarajevo, da bi se po isteku posudbe vratio u Rosenborg. 

Šerbečić je u novu sezonu Eliteseriana ušao vrlo dobro i odlučno. Nakon serije sigurnih partija dobio je i povjerenje trenera Agea Hareidae.

Hareide je na sav glas pohvalio 23-godišnjeg štopera čija je budućnost kako stavi stoje i dalje u prvenstvu Norveške jer se sprema produženje ugovora.

"Bio je veoma dobar u nekoilko posljednjih mečeva i definitivno je neko s kim želim produžiti saradnju", rekao je Hareide za norveške medije prije nekoliko dana.

Bh. defanzivcu ugovor ističe na kraju godine, a od 1. jula slobodan je da pregovora s ostalim klubovima, ali prioritet će biti Rosenborg.

"Lijepo je to čuti, veoma sam ponosan jer je Rosenborg veliki klub" bila je prva Šerbečićeva reakcija koji je zatim dodao:

Oglasi

"O detaljima ćemo više pričati tokom sedmice pa ćemo vidjeti šta će se desiti. Nadam se da će sve biti gotovo ove sedmice", kazao je bh. fudbaler.

Istakao je da želi ostati, ali da će morati popričati i sa porodicom. Kako kaže sve je prepustio svom agentu.

"Ne razmišljam previše o drugim klubovima. Moj agent radi na tome, razgovoramo, sada sam fokusiran na utakmice, ali razgovarat ću s agentom i porodicom te donijeti najbolju odluku za sebe."

Povredom Holmar Eyjolfsson Šerbečić je dobio priliku da igra u stratnih 11, jedan od uslova za ostanak neće mu biti zagarantovana minutaža.

"Trebam to zaslužiti, na utakmicama i na treningu. Ako zaslužim igrat ću, ako potpišem novi ugovor morat ću trenirati naporno da zaslužim da igram", poručio je 23-godišnjak.

Šerbečić je u Rosenborg stigao u januaru 2018. godine nakon sjajnih partija u Radniku iz Bijeljine, godinu i pol je proveo na posudbi u Sarajevu.

Top Komentari

Husrefbeg22
Da je on zimus ostao u FK Sarajevo a mogao je bili bi prvaci sa njim. Izvanredan igrac. kojeg treba sto prije vratiti unatrag.
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi