Beširević: Sa tri boda u Bihaću želimo ostati u borbi za prvaka
Susret se igra od 17 sati

Olimpik gostuje Jedinstvu

Beširević: Sa tri boda u Bihaću želimo ostati u borbi za prvaka

Samir Mlaćo

Fudbaleri Olimpika sutra u 26. kolu Prve lige Federacije BiH gostuju ekipi Jedinstva u Bihaću.

Olimpik igra u sjajnoj formi i veliki je favorit da osvoji puni plijen u Bihaću protiv Jedinstva koje je zbog velikih finansijskih i organizacijskih problema tokom zime izmijenilo skoro cijelu ekipu iz jesenjeg dijela. Jesenji dio sezone Jedinstvo je okončalo na trećem mjestu na tabeli, no prošle sedmice ova ekipa je pregažena u Goraždu rezultatom 6:1.

Fudbaler Olimpika Amar Beširević smatra da njegov tim ne treba previše razmišljati o situaciji u Jedinstvu, nego dati svoj maksimum da osvoji nova tri boda.

“Ta nestabilnost pojedinih klubova je nažalost karakteristična za bh. fudbal. No, mi o tom ne razmišljamo. Na Jedinstvo gledamo kao na ozbiljnog protivnika i svjesni smo da moramo pružiti svoj maksimum kako bismo ispunili željeni cilj. Cilj je, naravno, jasan, želimo osvojiti tri boda u Bihaću i ostati u utrci za naslov prvaka i plasman u Premijer ligu BiH”, kazao je na početku Beširević.

Nekadašnji omladinac Željezničara u Olimpiku se dobro snašao, a nakon perioda aklimatizacije postao je standardan igrač kluba sa Otoke.

“Jako mi je drago što imam priliku standardno igrati za svoj tim. Mislim da je mladim igračima u mojoj dobnoj skupini to velika privilegija i da ne postoji bolji način za napredak od redovnog igranja. Osjećam se odlično i nadam se da su i u klubu zadovoljni mojim igrama”, ističe mladi bočni igrač Olimpika.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ekipa Olimpika može se okarakterisati spojem mladosti i iskustva, a oni iskusniji fudbaleri mnogo pomažu mlađima.

“Zaista je podrška iskusnijih fudbalera svakom mladom igraču jako bitna. Bez nje ne biste bili u stanju da uradite mnoge stvari. Ja, ali i ostali mladi igrači u Olimpiku, imamo tu sreću da nam naši iskusniji saigrači i u toku treninga, a i u toku samih utakmica, konstantno ukazuju na one segmente svog rada koje možemo popraviti. To mi mnogo znači i jako sam im zahvalan na tome”, kazao je Beširević.

Top Komentari

adaStolac
Moje misljenje je da ce Olimpik do kraja dva puta kiksat, a da ce Velez osvojit maximalan broj bodova. Raspored Olimpika nije nimalo lagan, da ne podmazuju, kiksali bi i vise od dva puta.
4 0
Mostar
Besirovicu pusiona ?‍♂️ je, a ko ne u Bihacu onda u Zivinicama medzedino
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti