Osmanović udarna igla Vukova s Otoke: Ljudski i sportski se nadati, nećemo odustati od borbe za PL

Juče postigao tri gola

Osmanović udarna igla Vukova s Otoke: Ljudski i sportski se nadati, nećemo odustati od borbe za PL

S. Mlaćo

Sezonu iz snova igra kapiten Olimpika Adnan Osmanović. U 25 odigranih kola Osmanović je postigao 14 pogodaka, četiri puta je bio asistent, i pokazao je da je udarna igla Vukova sa Otoke u borbi sa Veležom za plasman u Premijer ligu.

Trenutno najskuplji igrač Prve lige prema transfermarktu jučer je upisao hat-trick u pobjedi svog tima nad Čapljinom (4:1). Osmanović se poigravao sa gostujućom odbranom i potvrdio je sjajnu formu.

U razgovoru za SportSport.ba ističe zadovoljstvo zbog nove pobjede svog tima.

"Gosti su došli sa jasnom namjerom da se pokušaju odbraniti i da nas ugroze iz kontranapada. Sa druge strane mi smo od početka nametnuli na terenu i krenuli ofanzivno, a rezultat svega toga je pobjeda sa dosta pogodaka. Prema broju šansu ne bi bilo iznenađenje da je još koja lopta odsjela iza leđa gostujućeg golmana, no ne smijemo biti nezadovoljni. Upisali smo tri boda i to je u ovom trenutku najvažnije", govori Osmanović koji se prometnuo u ključnog čovjeka Olimpika u borbi sa Veležom za plasman u Premijer ligu.

Olimpik nastavlja utrku za Veležom. Naredni ispit za Olimpik je bihaćko Jedinstvo.

"Jedinstvo je u problemima još od kraja jesenje sezone. Žao mi je što su u takvoj situaciji, ali to nije naš problem. Mi idemo u Bihać kako bismo ostvarili pobjedu i u Sarajevo donijeli tri boda. Neće biti lako, svjesni smo toga ali smo puni samopouzdanja i vjerujemo da uz maksimalno zalaganje možemo do tri boda", ističe trenutno treći strijelac prvoligaške karavane.

U Olimpiku su svjesni da svaku utakmicu moraju ići na tri boda te nadati se kiksu Veleža. Na Otoci poznaju kvalitete Veleža, no nada u kiks Mostaraca postoji.

"Naravno da ima nade. Sve dok postoji šansa mi ćemo se boriti. Proljeće je pokazalo da nema nepobjedivih, ali i da nema autsajdera. Svi se mogu "okliznuti", pa tako i Velež, a nama je dovoljan jedan njihov kiks. Ljudski, a pogotovo sportski, se nadati da možemo ostvariti naš cilj do kraja prvenstva".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iz kola u kolo Osmanović puni rubrike pogodaka i asistencije. Vidljivo je da je prevazišao bh. "cvajtu", ali skromno ističe da do ovog učinka ne bi mogao bez pomoći saigrača.

"Pojedinac ne može sam puno napraviti. Bez saigrača od učinka nema ništa. Meni je drago da igramo dobro kao tim, a plod toga su i moji golovi, te asistencije. Svakako da mi je drago kada god postignem pogodak, ali puno mi je važnije od svega da ekipa pobjeđuje", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba kapiten i prvi strijelac Olimpika Adnan Osmanović.

Top Komentari

starmac
Eto vi se nemozete okliznut.Toliko ste jaki da ste vec upisali sve pobjede do kraja ali dzaba.I nece te ako Bog da biti prvi.Moze jedno Sarajevsko za SELIMOVICA.Ha,ha,ha
3 0
Taceoni
Aha samo se nadaj
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi