Fantastičan meč u Sevilli: Barcelona pobijedila Betis, Pjanić se ponovo nije proslavio

Gosti slavili sa 3:2

Fantastičan meč u Sevilli: Barcelona pobijedila Betis, Pjanić se ponovo nije proslavio

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su u odličnoj utakmici pobijedili u gostima ekipu Betisa sa 3:2 u okviru 22. kola španske La Lige.

Prvu veliku šansu na večerašnjoj utakmici vidjeli smo u 29. minuti kada je Barcelona mogla do vodstva. Alba je odlično centrirao s lijeve strane, a sam u petercu Betisa bio je Lenglet koji je neshvatljivo loptu poslao pored gola.

Kazna za ovaj promašaj stigla je deset minuta kasnije. Igrači Betisa su odigrali sjajnu akciju, Emerson je asistirao, a gol za 1:0 postiže Borja Iglesias.

Do kraja prvog poluvremena Katalonci su pokušali da se brzo vrate u meč, ali nisu uspjeli ozbiljnije da zaprijete golu Betisa.

No, sve se promijenilo kada je Koeman napravio nekoliko izmjena početkom drugog dijela i u igru je uveo Pedrija i Messija što se odmah isplatilo.

Samo tri minute nakon što je ušao u igru Messi je postigao sjajan gol za 1:1. Barcelona do potpunog preokreta stiže u 68. minuti Alba je uposlio Griezmanna koji loše zahvata loptu, ali ona se odbija od Victora Ruiza koji postiže autogol za 1:2.

Oglasi

No, u 75. minuti Ruiz se iskupio za autogol. Busquets pravi nepotreban prekršaj kojeg je izveo Fekir i odlično centrirao, a Ruiz postiže sjajan pogodak glavom za 2:2.

Betis je nakon toga stvorio još dvije dobre šanse i mogao čak do preokreta, ali je Ter Stegen spasio goste. I kako to biva u fudbalu Barcelona je kaznila domaće za promašaje.

Barcelona je u 87. minuti uspjela da dođe do 3:2 kada je fantastičan pogodak postigao Trincao za kojeg je to bio debitantski gol u dresu katalonskog kluba u La Ligi i čini se u najboljem trenutku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Betis je do kraja meča pokušao da dođe do remija, ali nije uspio. Bh. reprezentativac Miralem Pjanić na terenu je proveo 57 minuta, ali nije se baš proslavio.

Barcelona je nakon ove pobjede na drugom mjestu sa 43 boda koliko ima i trećeplasirani Real Madrid, dok je Betis sedmi sa 30 bodova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
A pun mi vise kufer Pjanica. Lik ocigledno ima ozbiljnih mentalnih problema. Nikakve kreativnosti, iznenadnih poteza, genijalnih dodavanja, jednostavno nista. Jos me iritira ono povlacenje stopala po terenu dok trci. Jbt, ne znam sta je frajer umislio. Gini na terenu u p.m.
15 4
FreedomBH
Od prvog dana sam govorio da Pjanic nije za Barcu,tipa volim al jednostavno ono TO nema sto Barci treba. Kad u ovakvoj Barci nemoze da se snadje sta bi tek bilo prije 10-15 god. On samo moze igrat ako ima neko da trci za njega a to trenutno nema ko. Zao mi ga,Koeman je katastrofa od trenera al Pjanicu ne bi pomoglo nista i da je neko drugi.
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi