Betis na gostovanju razbio Granadu

Velika pobjeda Betisa

Betis na gostovanju razbio Granadu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Betisa savladali su večeras na gostovanju Granadu u susretu 30. kola Primere sa ubjedljivih 5:1.

Prvo poluvrijeme donijelo čak tri gola u mreži domaćeg tima. Do vodstva je Betis stigao u 30. minuti susreta. Ruben Castro je napravio sve sam, te je pogodio mrežu Granade zavodstvo od 1:0. Samo dvije minute kasnije novi gol za Betis i opet je pogodio Castro. Pabon je prvobitno pogodio prečku, a Castro se našao na pravom mjestu, te je  pogodio za 2:0.

Katastrofa Granade se nastavila u 35. minuti. Pabon je centrirao, Paulao je odlično skočio i pogodio prečku, a lopta je pogodila Iniga Lopeza, te je Betis stigao do ubjedljivih 3:0, što je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku se ponovo igrao dobar i efikasan fudbal. Gosti iz Seville su nakon osam minuta igre u nastavku stigli do četvrtog gola. Pogodio je Pabon za velikih 4:0. Granada je u 72. minuti smanjila prednost Betisa. Juanma je ubacio, a Aranda se najbolje snašao, te je pogodio za 4:1.

Siqueira je u 79. minuti dobio crveni karton, pa je Granada do kraja susreta ostala sa igračem manje, a brojčanu prednost je Betis iskoristio u 85. minuti kada Angel pogađa za konačnih 5:1.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.