Betis nakon produžetaka savladao Espanyol i prošao u polufinale Kupa Kralja

Preokret domaćeg tima

Betis nakon produžetaka savladao Espanyol i prošao u polufinale Kupa Kralja

Endin Čaušević

Fudbaleri Betisa plasirali su se u polufinale Kupa Kralja jer su večeras na svom terenu nakon produžetaka pobijedili Espanyol sa 3:1.

Betis i Espanyol odigrali su fantastičnu utakmicu, a na kraju je domaći tim nakon produžetaka i preokreta ostvario plasman u polufinale. Espanyol je bio dosta konkretniji u prvom poluvremenu i u 33. minuti su šokirali domaće navijače kada su poveli sa 0:1 golom Lea Baptistaa.

Međutim, u nastavku meča Betis je uspio da se vrati. Domaćim je bio potreban jedan gol da izbore produžetke jer je u prvom meču bilo 1:1. Betis je to uspio uraditi u 76. minuti nakon što je Lo Celso pogodio mrežu gostiju za veliko slavlje domaćih navijača.

Do kraja regularnog dijela utakmice nije bilo promjene, te je bilo jasno da ćemo gledati produžetke. Betis je u produžecima sve riješio, jer su domaći postigli još dva gola.

Prvo je u 95. minuti za 2:1 pogodio Leon, a četiri minute kasnije Mandi je postavio konačnih 3:1 i tako osigurao svojoj ekipi mjesto u polufinalu Kupa Kralja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi