Betis potvrdio Evropu protiv otpisane Malage

Upisali nova tri boda

Betis potvrdio Evropu protiv otpisane Malage

E. Čaušević

Fudbaleri Betisa večeras su na domaćem terenu savladali Malagu sa 2:1 u okviru 35. kola španske La Lige.

Betis je s nova tri boda nastavio nevjerovatnu seriju bez poraza i osigurao nastup u Evropskoj ligi naredne sezone. Za ovaj tim je ovo nevjerovatan uspjeh koji je prije početka sezone malo ko očekivao.

S druge strane, Malaga je totalno razočarala jer se prije nekoliko kola oprostila od borbe za opstanak, te ćemo ovaj tim od naredne sezone gledati u Segundi.

Malaga je bolje otvorila utakmicu i u 20. minuti golom En Nesiryja povela sa 0:1. Ipak, samo četiri minute bile su dovoljen domaćem timu da izjednači, a u listu strijelaca upisao se Durmisi. Konačnih 2:1 u finišu meča postavio je Ruiz.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Betis je i dalje na petom mjestu sa 59 bodova, dok šestoplasirali Villarreal ima pet bodova manje. Malaga je prikovana za dno tabele sa skromnih 20 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi