Fekirov neviđeni bezobrazluk: Žongliranjem ponižavao protivnike, na kraju je dobio što je i zaslužio

Manjak fair playa

Fekirov neviđeni bezobrazluk: Žongliranjem ponižavao protivnike, na kraju je dobio što je i zaslužio

A. Čaušević

Nabil Fekir je napravio možda i najveću glupost u svojoj kontroverznoj karijeri. 

Fekir je zaista odličan fudbaler, ove sezone igra fantastično u dresu Betisa, ali vrlo često zna da pretjera u svojim glupostima.

Francuz alžirsko porijekla zaradio je isključenje u duelu protiv Athletic Bilbao deset minuta prije kraja utakmice i to nakon pomalo neshvatljivog poteza.

Fekir je prvo primio jednu loptu kod aut linije te je počeo žonglirati u mjestu što mnogi shvataju kao ponižavanje i provociranje protivnika.

Posliej toga Fekir je pokušao iscenirati jedan faul nakon što ga je oborio De Marcos poslije očiglednih provokacija žongliranjem. Šta se dešavalo pogledajte ovdje.

Dok je ležao na podu prišao mu je Iker Muniain kojeg je Fekir udario nogom, a sudija Mateu Lahoz nije oklijevao te ga je odmah isključio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Fekiru je ovo bio peti crveni karton od dolaska u Španiju 2019. godine. Niti jedan igrač od tada nije dobio crvenih kartona kao ovaj 28-godišnjak.

Inače, Betis je na kraju utakmicu dobio s 1:0 te je ostao u borbi za historijski plasman u Ligu prvaka. Obzirom na glupost sigurno je da Fekira čeka nekoliko mečeva suspenzije.

Top Komentari

Mi_Ro
Vase novinarstvo se moze porediti sa pisanjem pismenih zadaca u 5 razredu osnovne. Kakva provokacija kakvi bakrači. Fudbal je za zabavu a to sto neki ne mogu da prihvate negativan rezultat to je sasvim druga prica. Ronaldinha su trebali po vasem udarati na svakom mesu po nekoliko puta zbog nekiv stvari stvari je izvodio......
9 2
axel42
A kad je Ronadinho tako nešto radio, nije bila provokacija. Ili da je nešto tako danas uradio Messi bilo bi čarobnjak, nije sa ove planete ili tako nešto slični. Nediprte!
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi