Koronavirus odgađa španski derbi koji se s nestrpljenjem čekao?

Upitan duel Betis - Sevilla

Koronavirus odgađa španski derbi koji se s nestrpljenjem čekao?

E. Škorić

U petak je tim Betisa trebao da odradi trening pred derbi sa Sevillom, no isti je otkazan zbog sumnje da je dio igrača zaražen koronavirusom.

Ukoliko se potvrdi da je broj sluačajeva pozitivnih na koronavirus u Betisu veći od tri, onda je izvjesno da će se lokalni derbi, koji je planiran u subotu u Benito Villamarinu, sa Sevillom odgoditi.

Prema ABC-u, klub je ponovio testove kako bi se osigurao, ali postoji znatna zabrinutost jer je zbog toga već prošlog ponedjeljka izgubio Alexa Moren, pa je ljevokrilni nogometaš ostao u svom domu u izolaciji dok ne dobije negativan test.

U Betisu već postoji nekoliko igrača koji su tijekom ove pandemije testirali pozitivno na Covid. U maju je Joel Robles bio prvi, a i Juanmi i Pedraza, koji više nije u timu. Kasnije su potvrđeni slučajevi Lorena Morona i Mandija, a nogometaši poput Carvalha i Fekira, koji to nisu željeli potvrditi, također su uklonjeni iz momčadi na nekoliko sedmica početkom ove sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Engleskoj su otkazani, odnosno pomjereni neki mečevi Premier lige, a sada bi i La Liga mogla doći u iskušenje da zbog koronavirusa mijenja svoj raspored.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi