Betis sve bliže Segundi

Primera Division, 21. kolo

Betis sve bliže Segundi

Fudbaleri Betisa doživjeli su novi težak poraz na gostovanju kod Celte iz Viga rezultatom 4:2.

Ipak, sami početak utakmice nije izgledao kao da će posljednjeplasirani tim Pripreme doživjeti novu katastrofu u okviru 21. kola. Gosti su u vodstvo stigli u 17. minuti susreta nakon što je Castro pogodio mrežu gostiju. Minimalna prednost Betisa trajala je svega pet minuta jer je u 22. Orellana svojim pogotkom izjednačio na 1:1.

Već u 31. minuti domaćini su sasvim zasluženi stigli go totalnog preokreta, a strijelac drugog gola za Celtu u večerašnjem susretu bio je Charles.

Upravo je Charles u 39. minuti asistirao strijelcu prvog gola, koji je domaćine na poluvrijeme odveo s prednošću od dva pogotka.

U nastavku utakmice Nolito je pogodio za 4:1, da bi konačnih 4:2 postavio u 79. minuti postavio Castro svojim drugim golom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera Division, 21. kolo:
Celta – Betis 4:2 (Orellana 22, 39 , Charles 31, Nolito 73 / Castro 9, 79)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.